Senioren College: De Olympische Spelen in de oudheid

Frieswijkstraat 99
3861 BK Nijkerk
Plan je route

De Olympische Spelen, de belangrijkste sportwedstrijd van deze tijd, behoren tot de bekendste erfenissen van het oude Griekenland. Een overwinning in deze wedstrijd leverde toen net als nu veel prestige (en geld!) op. Er zijn echter ook veel verschillen tussen de Spelen toen en nu: de oude atletische wedstrijden maakten deel uit van een religieus feest, het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ zou de oude Grieken zeer vreemd in de oren geklonken hebben. Daarnaast vallen er in de moderne tijd geen doden meer tijdens de wedstrijden.

In deze lezing brengen we met behulp van dia’s een bezoek aan Olympia, het heiligdom waar méér dan 1000 jaar lang gestreden werd om een krans van olijftakken. Zelfs ruim 1500 jaar nadat de laatste oude Olympische Spelen gehouden werden, zijn de verhalen erover nog steeds het beluisteren waard.

Senioren Colleges
Onze…

Senioren Colleges
Onze senioren colleges bestaan uit 4 lezingen met eenzelfde thema. Bijvoorbeeld muziek, geschiedenis of kunst. Deze lezingen zijn als college reeks te volgen, maar ook als losse lezing.

In samenwerking met: Sigma en UVV

Deze activiteit zal plaatsvinden bij voldoende aanmeldingen, meld je bij interesse op tijd aan!

• Maandag 11 maart 2024 13.30 - 15.30 uur

• € 5,00