Senioren College: Op zoek naar het oudste ABC

Frieswijkstraat 99
3861 BK Nijkerk
Plan je route

Het alfabet waarin dit stukje is geschreven, heeft zijn oorsprong in een ver verleden. Voordat we tijdens deze lezing op zoek gaan naar de oorsprong van ons alfabet, leg ik uit hoe moeilijk het is om te leren lezen en schrijven. Ons alfabet is dan ook niet het meest ideale schrift voor de Nederlandse taal. Dat komt omdat we opgescheept zitten met een erfenis van bijna 4000 jaar. Na de uitvinding van het eerste alfabet in het Nabije Oosten rond 1700 v.Chr. is het aangepast door achtereenvolgens de Feniciërs, de Grieken en de Romeinen. Met behulp van teksten en archeologische vondsten volgen we het spoor. De lezing eindigt met een voorstel voor een nieuw Nederlands alfabet.

Senioren Colleges
Onze senioren colleges b…

Senioren Colleges
Onze senioren colleges bestaan uit 4 lezingen met eenzelfde thema. Bijvoorbeeld muziek, geschiedenis of kunst. Deze lezingen zijn als college reeks te volgen, maar ook als losse lezing.

In samenwerking met: Sigma en UVV

Deze activiteit zal plaatsvinden bij voldoende aanmeldingen, meld je bij interesse op tijd aan!

• Maandag 18 maart 2024 13.30 - 15.30 uur

• € 5,00