Cultuur & historie

Theater & Film

Midden in het centrum van Nijkerk vind je Theater Streams Breede Beek. Hier staan zowel grote namen als lokaal talent op de bühne. In onze agenda plaatsen we het theaterprogramma. Voor de voorstelling even een hapje eten? Ook dat is mogelijk in het restaurant van het theater. Heb je meer zin om een film te kijken? Bibliotheek Nijkerk zorgt voor de vertoning van een verscheidenheid aan films op verschillende locaties in de Gemeente Nijkerk. Deze plaatsen we uiteraard ook in onze agenda!

Kunst

Met verschillende creativiteitscentra zoals Kunstlokaal Nijkerk, Kunstcentrum Collage en Kreativiteitscentrum De Brink, allerlei kunstevenementen en meerdere ateliers biedt Gemeente Nijkerk een inspirerende omgeving voor de kunstliefhebber en cultuurfanaat. Daarnaast vind je door de hele gemeente kunstwerken in de openbare ruimte. Nieuwsgierig? Loop een van de wandelroutes langs de kunstwerken en lees de bijbehorende gedichten van de stadsdichter.

Nijkerk Cultuur & Creatief | Cultuurverbinder

"Nijkerk Cultuur & Creatief", met cultuurverbinder Margreet Koele, bevordert cultuur in Nijkerk door inwoners met diverse cultuurdisciplines in contact te brengen. Het initiatief verbindt vraag en aanbod, werkt samen met partners uit verschillende sectoren, ondersteunt evenementen, en maakt cultuur zichtbaarder en toegankelijker. Ook zet het zich in voor cultuureducatie op scholen en meer kunst in de openbare ruimte.

Margreet is te bereiken via het emailadres margreet@nijkerkcultuurencreatief.nl