Nijkerk

Aan de rand van de Veluwe en naast Amersfoort ontdek je Nijkerk: een stad met een gezellig historisch centrum en ruim 45.000 inwoners. Door de unieke en centrale ligging in Nederland, is Nijkerk heel veelzijdig: het ligt aan het water, je kunt er heerlijk fietsen en wandelen, je vindt er smaakvolle boetiekjes en kunt er culinair genieten. 

De succesvolle teelt van tabak bezorgde Nijkerk in de achttiende eeuw haar ‘Gouden Eeuw’. Deze tijd bracht voorspoed en welvaart en in het centrum is daar nog veel van terug te zien. Een mooi voorbeeld hiervan is de beroemde witte toren van de Grote Kerk. Tabaksbladeren sieren de preekstoel en de toren, die in 2012 is uitgeroepen tot mooiste kerktoren van Nederland. 

De mooiste kerktoren

In 2012 werd de witte toren van Nijkerk verkozen tot mooiste kerktoren van Nederland. De Grote Kerk staat middenin het centrum, dus mocht je Nijkerk bezoeken, dan kom je er zeker langs. Wist je dat het in de zomer mogelijk is om de toren te beklimmen? Een echte aanrader, eenmaal boven geniet je van een prachtig uitzicht!

Activiteiten in Nijkerk