Parkeren

Parkeren in Nijkerk

In het centrum van de stad Nijkerk geldt betaald parkeren. U betaalt een standaardtarief van € 0,90 per uur op maandag t/m donderdag van 09.00 – 18.00 uur, op vrijdag van 09.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Op zondag parkeert u gratis in Nijkerk.

Gratis parkeren kan echter ook. De parkeerplaatsen liggen vanaf 4 minuten tot 9 minuten lopen vanaf het centrum.

  • Oostkadijk 1 - Ruime gratis parkeerplaats nabij het Stadhuis van Nijkerk. Lopen naar het centrum ongeveer 4 minuten. 250 meter
  • Watergoorweg 31 - Gratis parkeren. Lopen naar het centrum circa 9 minuten. Afstand 700 meter.
  • Stationsweg 4 - Ruime gratis parkeergelegenheid bij het station. Lopen naar het centrum ongeveer 5 minuten. 350 meter.
  • Hassemanpad 4 - Ruime gratis parkeergelegenheid bij het station (zuid). Lopen naar centrum 5 minuten. 350 meter.

Bij de Bibliotheek/UWV (Frieswijkstraat) is een blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur.

U kunt op vier manieren betalen:

1. Contant
Met muntgeld betalen kan al vanaf 10 cent.

2. Dip en Go
Bij Dip en Go geeft u vooraf aan hoe lang u wilt parkeren. Zie: www.betalenzonderpincode.nl

3. Belparkeren
Bij belparkeren betaalt u per minuut én achteraf. Om gebruik te kunnen maken van belparkeren, moet u zich eerst aanmelden als gebruiker bij een belprovider naar keuze.

Stickers op de parkeerautomaten geven aan of u hier kunt belparkeren. Op deze sticker staat het zonenummer, een unieke code voor die locatie. Wanneer u wilt belparkeren, meldt u zich aan- en af door het zonenummer op de sticker door te geven aan één van de aanbieders van belparkeerdiensten. Dit kan door te bellen, te sms-en of met behulp van een speciale app. Wanneer u vertrekt, meldt u zich op dezelfde wijze volgens de instructies van uw aanbieder weer af.

4. Slagboomparkeren

Bij de volgende locaties is betaald parkeren achter de slagbomen van toepassing: Wheemplein, Bonte Koe, Stadspark, Gele Weiland.

Bij aankomst ontvangt u een parkeerkaartje dat u voor het verlaten van de parkeerplaats voldoet bij de parkeerautomaat. U betaalt dus alleen de tijd dat u daadwerkelijk heeft geparkeerd. Bij het wegrijden zal in veel gevallen de boom automatisch openen. Mocht dit niet het geval zijn kunt u de betaalde parkeerkaart in de automaat stoppen net voor de slagboom.

Parkeren bij de Oosterpoort
De Oosterpoort is géén gemeentelijk parkeerterrein, hiervoor gelden afwijkende opening's en betaaltijden.  Parkeergarage Oosterpoort.

Parkeren in Hoevelaken en Nijkerkerveen

In Hoevelaken en Nijkerkerveen zijn er op verschillende plekken blauwe zone's, op de overige plaatsen kan je gratis parkeren.

Parkeren