Skincafé
In 1984 openden mijn ouders een lunchroom in Zeist met onder andere Indisch belegde broodjes. Mijn opa (geboren in Depok, Indonesië) bereidde hier de traditionele Indische gerechten volgens de receptuur van zijn moeder, die hem met de paplepel ingegoten waren. Na een aantal succesvolle jaren werd er een groter pand gekocht, verbouwd en in 1992 omgetoverd tot ‘Mooi Zeist’. Indonesisch Restaurant Mooi Zeist, waar tot op heden nog steeds de traditionele Indische receptuur van mijn opa gebruikt wordt, maar nu voor rijsttafels en andere smaakvolle gerechten.
Een aantal van diezelfde authentieke gerechten vind je nu ook bij ons terug op de menukaart. Broodje Skincafé, bao bun met ayam opor of de sateh ayam met een beetje nasi putih. Met mijn vader en zijn vrouw als ‘hoofdleverancier’ en mijn moeder opnieuw in de keuken. Iets met, de cirkel is rond…
Veel …
In 1984 openden mijn ouders een lunchroom in Zeist met onder andere Indisch belegde broodjes. Mijn opa (geboren in Depok, Indonesië) bereidde hier de traditionele Indische gerechten volgens de receptuur van zijn moeder, die hem met de paplepel ingegoten waren. Na een aantal succesvolle jaren werd er een groter pand gekocht, verbouwd en in 1992 omgetoverd tot ‘Mooi Zeist’. Indonesisch Restaurant Mooi Zeist, waar tot op heden nog steeds de traditionele Indische receptuur van mijn opa gebruikt wordt, maar nu voor rijsttafels en andere smaakvolle gerechten.
Een aantal van diezelfde authentieke gerechten vind je nu ook bij ons terug op de menukaart. Broodje Skincafé, bao bun met ayam opor of de sateh ayam met een beetje nasi putih. Met mijn vader en zijn vrouw als ‘hoofdleverancier’ en mijn moeder opnieuw in de keuken. Iets met, de cirkel is rond…
Veel van onze gerechten zijn nét een snufje sereh, kaneel, kokos of djahé rijker. Dat vind je uiteraard in onze Indische gerechten, maar proef je bijvoorbeeld ook in de appeltaart, het saucijzenbroodje of de borrelplank. Maar ook voor de ‘gewone’ gast hebben we genoeg lekkers, zoals een broodje carpaccio, caprese of tonijnsalade. We bakken en braden álles zelf en gebruiken verrukkelijke biologische koffie van Manetti. Even ontbijten buiten de deur? Ook dat kan bij ons met een heerlijke açai bowl of pannenkoekjes. En voor de kids? Hebben we zowel binnen als buiten ook een heerlijk plekje om te spelen!
Eerlijk is eerlijk… je moet het gewoon eens geprobeerd hebben. Voor je het weet zijn we jouw nieuwe hotspot. Kom je snel langs?
Openingstijden
- Maandag: gesloten
Dinsdag: 09:00-16:30
Woensdag: 09:00-16:30
Donderdag: 09:00-16:30
Vrijdag: 09:00-16:30
Zaterdag: 10:00-16:30
Zondag: gesloten